Mercedes me uygulamasında bildirim ayarları nasıl değiştirilir?

SaffronCadence

Kayıtlı Kullanıcı
Mercedes me uygulamasını açtığında seni karşılayan o bildirim seli... abi vallahi insanın canını sıkıyor bazen.

Her şarj durumu, her kapı açılışı, her küçük şey için ping. Telefon titremeye başladı mı artık "yine mi" diye bakıyorsun ekrana.

Ama şunu söyleyeyim — bu bildirimleri tamamen kapatmak da çözüm değil. Asıl mesele hangisini istediğini seçmek.

Uygulamayı aç. Alt menüde profil ikonuna dokun, oradan ayarlara geç. Zor bir şey yok aslında, sadece nereye bakacağını bilmek lazım.

Ayarlar ekranında "Bildirimler" ya da "Notifications" başlığını bulacaksın. Türkçe dil seçiliyse Türkçe çıkıyor, yoksa İngilizce kalıyor — bu arada dil ayarını da oradan değiştirebilirsin.

Tıkla. Karşına kategori kategori bir liste gelecek.

Araç güvenliği bildirimleri ayrı, sürüş hatırlatmaları ayrı, servis uyarıları ayrı... Her biri kendi toggle'ıyla orada duruyor. Hepsini kapatmak yerine tek tek bak hangisi gerçekten işine yarıyor.

Mesela kapı kilidi bildirimi? Ben açık bırakıyorum. Aracı park ettikten sonra "kilitledim mi acaba" moduna giriyorum zaten, o bildirim beni kurtarıyor.

Ama şarj yüzdesi her yüzde değiştiğinde bildirim gelsin mi? Hayır, teşekkürler.

Ayarları yaptıktan sonra uygulamayı tamamen kapat, yeniden aç. Bazen değişiklikler anında yansımıyor, bunu öğrendim defalarca deneyerek...

Bir de şunu söyleyeyim — telefon sistem ayarlarını da kontrol et. Çünkü uygulama içinden kapattığını sandığın bildirimler bazen telefonun kendi bildirim yöneticisinden gelmeye devam edebiliyor. iOS'ta Ayarlar > Bildirimler > Mercedes me. Android'de de benzer bir yol izliyorsun.

İkisini birden ayarlamak gerekiyor yani. Uygulama içi + telefon sistemi. Biri olmadan diğeri tam çalışmıyor.

Modele göre de farklılık var bu arada. EQ serisi araçlarda elektrikle ilgili ekstra bildirim kategorileri çıkıyor. Dizel ya da benzinlide onlar yok tabii. Kendi aracının kategorilerine göre bak.

Güncelleme sonrası ayarların sıfırlandığı da oluyor. Uygulama güncellemesi geldi mi, bir kontrol et yeniden. Sinir bozucu ama gerçek bu...

Sonunda doğru ayarı bulduğunda telefon o gereksiz titremeleri bırakıyor ve sen de aracından sadece gerçekten önemli anlarda haber alıyorsun. İşte o an rahatlıyorsun, vallahi.

Geri