Mercedes me uygulamasında araç konumu nasıl görüntülenir?

SaffronCadence

Kayıtlı Kullanıcı
Telefona bakıyorsun, aracın nerede park ettiğini hatırlamıyorsun. AVM'nin hangi katında bıraktın, hangi sokakta, hiç fikrin yok. Vallahi bu benim başıma o kadar çok geldi ki artık gülmüyorum bile.

Mercedes me uygulaması tam bu an için var zaten. Kurulumu bitirdikten sonra ana ekranda aracın siluetini görürsün, hemen altında "Konum" ya da "Araç Konumu" seçeneği çıkar. Tek dokunuş. Harita açılır, araç orada nokta gibi duruyor.

Ama şunu söyleyeyim, uygulama bazen güncelleme istiyor. O güncellemeyi yapmadan konuma bakmaya çalışırsan ekran donuk kalıyor, hiçbir şey yüklenmiyor. Sinir bozucu bir şey bu, bir kere yaşadım yeter.

Telefonda Bluetooth ya da internet bağlantısı yoksa konum gecikmeli gelir. Yani araç 10 dakika önce neredeydi onu görebilirsin, şu an nerede değil. Farkında olmadan eski konuma gidip "araç yok burada" diye dönenleri gördüm, kendim de dahil...

Uygulamayı açınca direkt o konum ikonuna git. Çevre menülerine, servis hatırlatmalarına, sürüş istatistiklerine bakma şu an. Onlar başka gün. Şimdi tek iş araç nerede, o kadar.

Konum ekranı açıldığında haritayı büyütebilirsin, cadde ismine kadar görebilirsin. Navigasyona yönlendir dersen telefon haritaya aktarıyor, oradan yürüyerek de gidebilirsin. Abi bu özellik gerçekten düşünülmüş, boşa koymamışlar.

Bazı modellerde araç son çalıştırıldığında konumu kaydediyor, sonraki sefere kadar o nokta sabit kalıyor. Araç hareket etmemişse sorun yok, ama biri aracı taşıdıysa ya da çektirme geldiyse... o zaman uygulama yanlış yeri gösterebilir. Bunu bilmek lazım.

Mercedes me'yi telefona bağlamak için önce Mercedes hesabı açman gerekiyor. Araç VIN numarasıyla eşleştirme yapıyorsun, bir kere yapınca bir daha uğraşmıyorsun. İlk kurulum biraz saçma geliyor, adımlar net değil, ama geçince geçiyor.

Konum özelliği özellikle gece park ettiğinde işe yarıyor. Karanlıkta hangi sokak olduğunu bilmiyorsun, uygulama söylüyor. Basit ama kurtarıcı...

Şunu da ekleyeyim, uygulamanın bildirim ayarlarından "araç hareketi" uyarısını açarsan araç yerinden oynadığında telefona haber geliyor. Ek bir güvenlik katmanı gibi düşün. Gereksiz paranoya değil, pratik bir şey bu.

Geri