Mercedes me yetkili servis bilgileri nasıl bulunur?

CrimsonFjord

Kayıtlı Kullanıcı
Aracım bozulduğunda ilk aklıma gelen şey şu oluyor: "Nereye götürsem acaba?"

Mercedes kullanıyorum bir süredir. Güzel araba, bunu söylemek lazım. Ama bir sorun çıktığında, özellikle ilk kez yetkili servisle muhatap olacaksanız, biraz kaybolmuş gibi hissediyorsunuz kendinizi...

Mercedes me uygulamasını açıp baktım bir gün. Aslında her şey orada. Telefona indiriyorsun, aracını sisteme tanımlıyorsun, VIN numaranla eşleştiriyorsun — ve bir anda bütün yetkili servisler önünüzde beliriveriyor. Harita üzerinde, mesafeyle birlikte.

Abi ya, neden daha önce bakmamışım buna...

Uygulamayı açınca "Servis" sekmesine geçiyorsunuz. Oradan konum bazlı arama yapılıyor. Türkiye'de onlarca yetkili nokta var, hepsinin telefonu, adresi, çalışma saatleri tek tek yazıyor. Randevu bile alabiliyorsunuz oradan, ayrıca aramak falan gerekmiyor.

Telefonda uygulama yoksa ya da kurulum yapmak istemiyorsanız başka bir yol var tabii. Mercedes-Benz Türkiye'nin resmi sitesine giriyorsunuz, "Bayiler ve Servisler" kısmına tıklıyorsunuz, şehrinizi seçiyorsunuz — iş bitiyor. Basit, hızlı, temiz.

Google Maps'te de arama yapılabilir elbette. "Mercedes yetkili servisi" yazınca çıkıyor. Ama oradaki bilgiler bazen eski kalıyor, güncellenmemiş numaralar, yanlış saatler... Vallahi bir kez öyle bir duruma düştüm, servise gittim kapalıydı.

O yüzden resmi kaynaktan kontrol etmek daha mantıklı. Hem randevu alıyorsunuz hem de bekleme süresi hakkında bilgi veriyorlar önceden.

Bir de şunu söyleyeyim: bazı servisler Mercedes me üzerinden randevu aldığınızda sizi önce alıyor. Yani uygulamanın avantajı sadece bilgi bulmak değil, öncelik de kazanıyorsunuz bir nevi. Bunu kimse pek söylemiyor ama gerçek...

Servis aramak aslında hiç zor değil. Ama doğru yerden bakmak şart.

Geri