Mercedes me seyahat kayıtları nasıl görüntülenir?

CoralFjord

Kayıtlı Kullanıcı
Arabama binip bir yere gidiyorum, sonra eve dönüyorum. Ama o gün kaç kilometre gittim, ne kadar sürdü, hangi saatte yola çıktım... bunları hatırlamak bazen işe yarıyor.

Mercedes me uygulamasını ilk kurduğumda pek ciddiye almadım vallahi. Sadece kapı kilidi falan diye düşündüm. Ama seyahat kayıtları kısmını keşfedince biraz duraksadım.

Telefonda uygulamayı açıyorsun. Ana ekranda aracın görseli çıkıyor. Oradan aşağı kaydırınca "Seyahatler" ya da "Trips" diye bir sekme beliriyor. Bölgeye göre Türkçe ya da İngilizce görünebilir, uygulama bazen ikisini karıştırıyor.

O sekmeye dokunuyorsun. Karşına tarih sırasıyla geçmiş yolculuklar geliyor. Her biri tıklanabilir. Üstüne basınca o yolculuğun detayları açılıyor, başlangıç noktası, bitiş noktası, süre, kilometre...

Ama şunu söyleyeyim, bu kayıtlar otomatik tutulmuyor her zaman. Aracın bağlantısı aktif olmalı, yani Mercedes me servisleri etkin olmazsa kayıt da olmaz. Bunu bilmeden "neden görünmüyor" diye bir sürü kişi kafayı yiyor.

Eğer hiç kayıt yoksa önce araç ayarlarına bak. Arabanın kendi ekranından, genellikle Ayarlar > Hesap ya da Servisler kısmından Mercedes me bağlantısının açık olduğunu kontrol et. Orası kapalıysa uygulama görmez, göremez, bir şey yapamaz.

Kayıtlar genellikle 90 güne kadar tutulur. Daha eskisini aramak boşuna...

Telefon değiştirdiysen ya da uygulamayı yeniden yüklediysen eski kayıtlar gidebilir. Sunucu tarafında tutulduğu için çoğu zaman geri gelir ama bazen gelmiyor. Abi bu konuda garantim yok açıkçası.

Bir de şunu fark ettim, kısa mesafeli yolculuklar bazen kaydedilmiyor. Araç tam ısınmadan kapanıyorsa sistem o yolculuğu kayda almıyor olabilir. En azından bende öyle oldu birkaç kez.

Uygulama zaman zaman güncelleniyor ve arayüz değişiyor. Bu yüzden "sekme şuradaydı bulamıyorum" dersen, güncelleme sonrası yerini değiştirmiş olabilir. Biraz kurcala, çıkıyor mutlaka.

Sonuçta kullanışlı bir özellik bu. Özellikle iş seyahati yapanlar için, yakıt takibi isteyenler için, ya da sadece "bu ay ne kadar sürdüm" merak edenler için... Benim gibi gereksiz yere merak eden biri için de tabii.

Geri