Mercedes me yol yardım hizmetleri nasıl çalışır?

SaffronPeony

Kayıtlı Kullanıcı
Yıllarca araba kullandım, yıllarca da yolda kaldım. Şimdi size bir şey söyleyeyim: en kötü his, gece yarısı otoyolda arabanızın sizi bırakmasıdır. O an aklınıza gelen ilk şey "şimdi ne yapacağım" olur.

Mercedes me uygulamasını ilk açtığımda pek ciddiye almadım açıkçası. Bir uygulama daha, bir hizmet daha... Ama değil.

Şöyle çalışıyor: Arabanız Mercedes me sistemiyle bağlıysa, bir sorun anında siz daha farkına varmadan sistem zaten harekete geçiyor. Araç arızayı algılıyor, konum bilgisini gönderiyor, siz sadece onaylıyorsunuz. Hatta bazen siz onaylamadan önce bile servis merkezi sizi arıyor.

Uygulamada "Yol Yardımı" butonuna basıyorsunuz. Konumunuz otomatik geliyor zaten. Türkiye'de 7/24 aktif, yani saat 03.00'te de arıyorsunuz, biri açıyor.

Vallahi bunu ilk yaşadığımda biraz şaşırdım. Çünkü Türkiye'de bu tür hizmetler genelde kağıt üzerinde kalır. Ama bu sefer gerçekten biri geldi, gerçekten yardım etti.

Peki ne zaman devreye giriyor? Lastik patlaması, akü sorunu, yakıt bitmesi, kaza, araç kapanması... Bunların hepsi kapsam içinde. Hatta anahtarı arabada unutup kapandıysanız bile arayabilirsiniz. Bunu bilmeyenler çok fazla.

Uzaktan erişim özelliği ayrı bir konu. Mercedes me üzerinden yetkili servis, aracınıza uzaktan bağlanıp arızayı teşhis edebiliyor. Yani çekici gelmeden önce bile "sorun şu" diyebiliyorlar. Bu hem zaman kazandırıyor hem de sizi gereksiz yere panikletmiyor.

Şimdi şunu merak ediyorsunuzdur: bu hizmet ücretli mi? Araçla birlikte gelen Mercedes me Connect paketi kapsamındaysanız, temel yol yardımı hizmetleri dahil oluyor. Ama bazı ek özellikler için paket yükseltmek gerekebilir, bunu bayiinize sormakta fayda var...

Bir de şu var: sistem sadece arıza anında değil, önleyici olarak da çalışıyor. Aracınızın bakım zamanı geldiğinde, lastik basıncı düştüğünde, hatta akünüz zayıflamaya başladığında telefonunuza bildirim geliyor. Küçük şeyler gibi görünüyor ama yolda kalmadan önce önlüyor işte.

Ben şunu söylüyorum: araç almak başka, o aracın arkasındaki sistemi anlamak başka. Çoğu Mercedes sürücüsü bu özelliklerin yarısını bile kullanmıyor. Uygulamayı indirmemiş, hesabı bağlamamış, servisle eşleştirmemiş...

Abi, arabanız zaten bu sistemi taşıyor. Sadece aktif hale getirmeniz yeterli.

Yetkili serviste bir yarım saat ayırın, her şeyi birlikte kurdurun. Sonra içiniz rahat eder. Yolda ne olacağını bilemezsiniz ama en azından yalnız olmadığınızı bilirsiniz.

Geri