Mercedes me üzerinden yol yardım talebi nasıl oluşturulur?

CoralFjord

Kayıtlı Kullanıcı
Yolda kalmak hiç beklenmedik bir anda oluyor. Sabah işe giderken, akşam eve dönerken... Tam da acelesi olan bir günde.

Mercedes me uygulaması aslında tam bu an için var. Çoğu sürücü fark etmiyor ama telefonda zaten kurulu duruyor, sadece hiç açılmamış.

Uygulamayı açtığında seni karşılayan ekran biraz kalabalık görünebilir ilk bakışta. Abi panik yapma, altta bir menü var, oradan "Yardım" ya da "Roadside Assistance" yazan sekmeye dokunman yeterli. Türkçe dil seçiliyse Türkçe çıkıyor zaten.

Buradan yol yardım talebini başlatıyorsun. Araç bilgilerin zaten sistemde kayıtlı, VIN numaranı falan tekrar girmen gerekmiyor. Bu kısmı düşündüğümde vallahi en rahat yanı bu oluyor, çünkü stresli bir anda rakam rakam bir şeyler yazmak hiç kolay değil.

Konum bilgisi otomatik geliyor. Ama bazen GPS biraz geç kilitlenebiliyor, özellikle kapalı bir alanda ya da tünel çıkışındaysan. O yüzden konumun doğru göründüğünden emin olmak için bir bak, iki saniye ayır.

Talebi gönderdikten sonra sistem sana bir onay mesajı atıyor. Operatör seni arıyor genellikle birkaç dakika içinde. Bazen biraz daha sürebiliyor, yoğunluğa göre değişiyor...

Şunu da söyleyeyim, uygulamanın içinden doğrudan arama da yapabilirsin. Yani talep formu doldurmak istemiyorsan, düz telefon görüşmesiyle de bağlanabiliyorsun aynı ekrandan. İki yol da çalışıyor, hangisi sana daha kolay geliyorsa.

Mercedes me Connect paketi aktif değilse bazı özellikler kısıtlı çıkabiliyor. Bunu önceden kontrol etmek mantıklı, yolda kalmadan önce. Bayide ya da uygulama içindeki abonelik bölümünden bakabilirsin.

Sonuçta bu uygulama bir araç, doğru kullanırsan gerçekten işe yarıyor. Ama en iyisi yolda kalmadan bir gün rahat bir ortamda açıp bir kere gözden geçirmek... Çünkü o an geldiğinde sakin kalmak çok daha kolay oluyor.

Geri