Mercedes me ile yakıt seviyesi nasıl takip edilir?

SaffronPendulum

Kayıtlı Kullanıcı
Arabaya binmeden yakıt durumunu bilmek... Bunu ilk öğrendiğimde "ya bu neden bu kadar geç aklıma geldi" dedim vallahi.

Mercedes me uygulamasını telefona kurduğumda aslında çok da beklentim yoktu. Yani biliyorsunuz, her marka bir uygulama çıkarıyor, çoğu açılıyor kapanıyor, bir işe yaramıyor. Ama bu biraz farklı çıktı.

Uygulamayı açınca araç bilgileri direkt karşınıza geliyor. Yakıt seviyesi de orada, görmezden gelmeniz mümkün değil. Yüzde kaç dolu, yaklaşık kaç kilometre daha gidebilirsiniz, hepsi tek ekranda.

Şöyle bir durum yaşadım mesela. Sabah işe gidecektim, araç aşağıda, ben üst katta. Aklıma takıldı "acaba benzin var mı?" diye. Telefonu açtım, uygulamaya baktım, yüzde kırkta. Tamam dedim, yolda hallederim. İnmeden önce bildim. Küçük şey ama...

Uygulamayı ilk kurduğunuzda araç eşleştirmesi yapmanız gerekiyor. Bunu bir kez yapıyorsunuz, sonrası otomatik. Şasi numarası ya da plaka ile kayıt oluyor sistem. Biraz uğraştırıcı, evet, ama bir kere geçiliyor o aşama.

Yakıt bilgisi her zaman anlık mı? Tam olarak değil aslında. Araç son bağlandığında ne gördüyse onu gösteriyor size. Yani araç kapalıysa ve üç gün önce park ettiyseniz, o andaki veriyi görüyorsunuz. Bunu bilmek lazım, yoksa "neden değişmiyor" diye kafayı yersiniz.

Ama şunu da söyleyeyim, araç çalıştırınca güncelleniyor. Telefonunuzu açın, birkaç saniye bekleyin, taze veri geliyor.

Bazı modellerde push bildirim de ayarlayabiliyorsunuz. Yakıt şu seviyenin altına düştüğünde haber ver gibi. Ben bu özelliği açık tutuyorum, bir kere kurtardı beni uzun yolda.

Uygulamanın içinde yakıtın yanı sıra kilometre, lastik basıncı, servis tarihi gibi şeyler de var. Ama yakıt takibi için zaten ana ekran yeterli, derinlere girmenize gerek yok.

Şöyle düşünün, her sabah arabaya binmeden önce beş saniyenizi alıyor bu kontrol. Beş saniye. O yüzden alışkanlık haline getirmek çok zor değil aslında...

Bir de şunu ekleyeyim, uygulamanın bildirim ayarlarını bir kere düzgünce kurun. Sonra zaten siz aramak zorunda kalmıyorsunuz, uygulama size geliyor. Abi bu kadar basit.

Geri