Mercedes me hesabı nasıl oluşturulur?

CrimsonFjord

Kayıtlı Kullanıcı
Geçen ay arabamın servis zamanı geldi, uyarı çıktı gösterge panelinde. Randevu almak için bayiye gitmek yerine telefondan halledelim dedim, o zaman fark ettim Mercedes me hesabım yokmuş.

Aslında çok da karmaşık değil bu iş. Ama ilk girdiğinde "nereden başlayayım" diyorsun ya, tam o his işte...

mercedes.com/me adresine gidiyorsun önce. Türkiye seçiyorsun ülke olarak. Kayıt ol butonuna tıklıyorsun, oradan bir form açılıyor. Ad soyad, e-posta, şifre. Standart şeyler.

Şifre seçerken dikkat et biraz. Büyük harf, rakam, özel karakter istiyor sistem. Vallahi bu şifre kuralları her yerde aynı artık, alıştık.

Formu doldurunca bir doğrulama maili geliyor. Spam klasörüne düşebilir, oraya da bak. Maildeki linke tıklayınca hesabın aktif oluyor. Bu kadar basit.

Asıl keyifli kısım sonrası. Hesaba girdikten sonra aracını ekliyorsun. VIN numarası lazım bunun için. O uzun 17 haneli kod, ruhsat cüzdanının ön yüzünde yazıyor. Şasi numarası da deniyor buna.

VIN'i girince araç sisteme tanımlanıyor. Model bilgileri, yıl, donanım paketi... Hepsi otomatik geliyor. Bir şey yazmana gerek kalmıyor.

Abi şunu da söyleyeyim, eski model araçlarda bazı özellikler çalışmıyor. 2016 öncesi araçlarda bağlantı modülü olmadığı için servis randevusu gibi temel şeyler var ama canlı araç takibi falan gelmiyor.

Hesap açtıktan sonra Mercedes me uygulamasını da indir telefona. App Store'da da Play Store'da da var. Hesap bilgilerin aynı, tekrar kayıt olmana gerek yok.

Uygulamadan servis randevusu alabiliyorsun, yakıt durumunu görebiliyorsun, kapıları kilitleyip açabiliyorsun. Tabii aracın buna uyumluysa...

Bir de şunu fark ettim kullanırken. Bazı özellikler ücretli paket istiyor. Ücretsiz temel paket de fena değil ama mesela uzaktan motor çalıştırma gibi şeyler premium pakette. O kararı sana bırakıyorum.

Hesap açmak on dakikayı geçmez. Belki beş dakika bile sürmez aslında. Mail doğrulaması biraz zaman alabiliyor, o kısmı saymazsak.

Servis randevusu aldım sonunda, bayiye gitmeden. Tam istediğim şeydi zaten.

Geri